FACE YOGA
SCANDINAVIA
FACEYOGA-FÖR HÅLLBAR SKÖNHET

HUR DET BÖRJADE

 I den bästa av alla världar borde alla få åldras utan att behöva bekymra sig om rynkor och skönhetsfläckar. Vi borde istället älska att få vara friska och vitala.
Ja, egentligen borde skönhet och yta inte få vara så styrande som de är.

Men den tröskeln passerades, som vi alla vet, för längesedan. Och inre skönhet och hälsosamma ideal har fått ta ett steg tillbaka. Samhällsnormen som istället skapats ställer krav på att vi ska se unga ut så länge som möjligt - och ibland till vilket pris som helst.
Ideal som vi två inte vill stå bakom - och inte heller föra vidare till våra barn.  

Och det är här fröet till Face Yoga Scandinavia såddes. För även vi har dragits med i karusellen gällande utseendet. Och precis som många andra värnar vi om det och jobbar för det. Men vi väljer att göra det med  self-love och self-care och utifrån sunda värderingar.
Och med en medvetenhet kring att det inre och det yttre hänger ihop och påverkas av varandra.    

Vi vill bjuda in dig till en kunskapsresa i hur du tar hand om ditt ansikte på bästa sätt.
En väg där vi väljer bort genvägar som botox, fillers och andra skönhetsingrepp och väljer istället en naturlig väg.  


With love Cecilia & Katarina 

VAD ÄR FACEYOGA?
Faceyoga är enkelt förklarat en yogaform där vi fokuserar på ansiktets muskler och rörelser i kombination med andetaget.

HUR FACEYOGA FUNGERAR?
Precis som övriga delen av kroppen har ansiktet massvis med muskler. Ca 60 stycken om vi ska vara mer exakta. Och precis som med kroppen måste vi underhålla dem för att de ska förbli starka. Om vi inte gör det kan effekten bli att vi tappar förmågan att styra musklerna som vi önskar - och både utseende och funktion kan påverkas. Ögonlocken kan bli tunga, sväljreflexerna svaga och ansiktets muskler börjar vandra nedåt tillsammans med huden.

På ett enkelt och hållbart sätt lär du dig att medvetandegöra ditt rörelsemönster och att aktivera och slappna av i din ansiktsmuskulatur. Det innebär att du lär dig att bygga upp muskler som kan ge både kosmetiska och funktionella resultat.

METOD OCH RESULTAT- Handlar det bara om utseende och skönhet?
Absolut inte, men Faceyoga gör faktiskt skillnad för ditt utseende.

Övningarna du hittar i vårt program är väl beprövade och ger resultat.  
Du kommer snart upptäcka att övningarna även ökar blodcirkulation och boostar lymfsystemet, vilket kan minska ansiktssvullnad, lindra smärtproblematik och ersätta glåmig hy med en härlig lyster.

SHARING IS CARING- VI VILL DELA MED OSS AV VÅR KUNSKAP
Vi på Face Yoga Scandinavia vill skapa en medvetenhet kring att det inte bara är kropp och sinne som kan förändras och må bättre med hjälp av träning och sund livsstil. Nej, självklart påverkas även ansiktet och utseendet av det.  

Egentligen är det väldigt logiskt men inget vi kvinnor pratar om speciellt ofta. Kanske handlar det om tabu kring att man inte får/bör vara fåfäng men kanske än mer om att det inte finns så mycket kunskap om ansiktet och dess anatomi - och kunskap om att vi faktiskt kan göra skillnad utan att behöva ta genvägen via smink, operationer eller andra kosmetiska ingrepp.

HUR OFTA TRÄNAR DU ANSIKTETS MUSKLER?
Sällan eller aldrig hör man att någon tränar sitt ansikte. Och den som faktiskt tränar sitt ansikte gör det oftast hemma i smyg. För den som säger det högt eller räcker ut tungan för att stärka muskler blir bemötandet i bästa fall nyfiket, men oftare möts man av skepsis och ett höjt ögonbryn.  

TRÄNA KROPPEN!
Kroppen däremot känner vi till att vi kan förändra och forma om och att den mår bra av träning. Och oftast får vi även cred när vi varit iväg och tränat. Så vi går till gymmet, vi tränar yoga och annan typ av rörelse för att hålla våra kroppar yngre, starkare och mer vitala - och njuter av endorfinerna och kicken som träningen ger.

NATURLIG SKÖNHET OCH ÅLDRANDE
Skönhetsindustrin har länge matat oss kvinnor med att vägen till att slippa rynkor, få fylligare läppar, bli av med påsar under ögonen och andra oönskade skavanker går via dyra krämer, botox, fillers och operationer.

Men VI vet att det finns en naturligare väg att gå.  Och - vi tycker att det är hög tid att sprida kunskapen kring hur vi kvinnor själva kan påverka vårt utseende för att få åldras på ett naturligt sätt med selfcare och selflove i största fokus.

Let´s age with grace! 

FÖRE & EFTER